Pályázatok

TOP-7.1.1-16-H-001-5

szechenyi

Avasi Disputa közösségi oldal működtetése, fejlesztés  

  • A kedvezményezett neve: ÉLETFA Társadalom- és Környezetkultúra Alapítvány
  • a projekt címe: CÖF Klub Miskolc az avasért, Miskolcért
  • a szerződött támogatás összege: 5 millió forint
  • a támogatás mértéke (%-ban): 100%
  • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. május 31.
  • projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA2020-01323
  • a projekt tartalmának bemutatása:

A CÖF Klub Miskolc aktiválni és koordinálni szándékozik azokat a civil szervezeteket, amelyek elkötelezettséget éreznek az Avas történelmi és kulturális örökségének megóvásában és tradicionális értékeinek – korunknak megfelelő – megújításában. Alapvető célunk a terület két szakrális helyének összekapcsolása és kiegészítése olyan turisztikai attrakciókkal, amelyek egyúttal komplex kulturális, kulináris és borászati, valamint történelmi élményekkel gazdagítják az oda látogatót, az oda látogató családokat és iskolák tanulóit.

A velünk együttműködő szervezetek (ÉLETMŰTÁRS Művészeti és Civilitikai Egyesület, Miskolci Borút Egyesület), célja az avasi pincesorok fejlesztése, a Történelmi Avas bekapcsolása a város kulturális vérkeringésébe, és hogy méltó helyére kerülhessen Miskolc turisztikai látványosságai között is.

Jelen projekt célja a történelmi hagyományok, a helyi kulturális örökség feltárása és bemutatása is, vagyis történeti kutatásokra és azok bemutatására építünk: képes kiadványokban (Avasi Értéktár), webes felületeken, kiállítás, előadások és interaktív bemutatók formájában. Egyúttal a korábbi évek fórumait is megkezdett együttműködéseinek magasabb szintre emelését tervezzük, valamint a Kultúra Nyitott Pincéi közösségi-kulturális programsorozat folytatására vállalkozunk.

A project megvalósítása során a számos közreműködő civil szervezet révén kialakulnak azok a közösségek, amelyek utódai valóban együttműködésre lesznek képesek Miskolcért.

szechenyi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük